вторник, 30 юни 2015 г.

Честит рожден ден, мило!



Днес Мартин има рожден ден! Честит рожден ден, мило! Пожелавам ти упоритост, за да следваш мечтите си; смелост, за да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш и много любов, за да дава смисъл на всичко това!




Тази година нямаше торта, защото обстоятелствата не позволиха. Точно на рожденият му ден не сме вкъщи, а се отдадохме на макар и кратка почивка до морето! 




За сметка на това пък, вчера му приготвих тези мъфинчета. Отдавна бях харесала подобен дизайн и само чаках да дойде празника!  




Като вкус са любимите ни шоколадови мъфини. Рецептата ще намерите във връзката. Точно от тези мъфини започна всичко. Те бяха първото нещо, което приготвих и първата публикация в блога.








Почерпете се виртуално за неговия празник!

Успешна седмица на всички 
и
 слънчево лято!


понеделник, 22 юни 2015 г.

Шоколад и ягоди...Ммм

Днес няма да ви показвам някоя нова рецепта. Ще ви покажа тортата, която правих вчера. С ягоди и три вида шоколад - черен, млечен и бял. Класическа комбинация от шоколад и ягоди любима на много хора. Мислих само да актуализирам публикацията с рецептата на тортата, но мисля, че тази торта заслужава цяла публикация :) С апетитния си външен вид, успява да съблазни дори и мен (която не обичам ягоди!) 
Тортата е подарък от мама и колежката й за другата колежка, която днес има рожден ден. Така го обясних, че... С две думи: общо са три и двете правят подарък на третата :Д
Ето я и самата торта: 
Рецептата - тук







Надявам се рожденичката да хареса тортата и на вкус, също толкова колкото и на външен вид!

Хубава седмица и усмихнат ден на всички! :)


понеделник, 15 юни 2015 г.

ЧРД, Пете!


Сигурно се чудите кой е Петето. Казвам ви веднага! Това е моят малък (вече пораснал) братовчед, който днес става на цели 4 годинки!
За него правих тези мъфинчета
Пожелавам му да бъде много щастлив, все така весел и готин и да има най-прекрасното и безгрижно детство изпълнено с весели игри. 



Сега да ви кажа и за тортата. Като вкус отново беше с любимите пандишпанови блатове. Долния етаж беше с бели блатове, а горния с шоколадови. Кремът беше със сладкарска сметана, бял шоколад и заквасена сметана. Крем, който доста се ядосвах с него, защото първоначално беше доста рядък и се наложи да сложа по-малко, защото се разтичаше. Бях доста притеснена, че няма да стегне, че ще се разпадне или пък, че няма да има достатъчно крем в тортата. Впоследствие всичките ми притеснения се оказаха напразни. Кремът стегна добре, тортата беше жива и здрава и кремът изобщо не беше малко! 
Иначе тази торта ми е втора по ред с фондан след моята торта. Като декорация имам още много да се уча, но за сега толкова! Следващият път по-добре, по-следващия още по-добре! 
Като се сетя миналата година каква торта му бях направила... Мисля, че имам все пак напредък :-Д

Сега ви оставям да видите и останалите снимки на тортата.