2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч. ч. хладка вода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулр
1 пак. ванилова захар
1/4 к.л. сода
Разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото и хладката вода. След това наведнъж добавете брашното, бакпулвера, ваниловата захар и содата. Разбъркайте добре. Печете на 180 градуса за около 15 мин. Проверете готовността с клечка.
Бял шоколадов ганаш
200 мл. сладкарска сметана
200 гр. бял шоколад
Загрейте сметаната на котлона и в нея разтопете шоколада. Бъркайте непрекъснато. Оставете да се охлади на стайна температура, а после и в хладилник. Аз го слагам за малко във фризера, за да стане по-бързо. След като е напълно студен, разбийте с миксер до получаването на пухкав крем.
Втори вариант: Разбийте сметаната до пухкав крем. Шоколада разтопете на водна баня или в микровълнова на ниска степен. Оставете да се охлади (за да не се пресече със студената сметана) и прибавете към сметаната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар