петък, 30 октомври 2015 г.

Рози и сърца / Heart shaped cake
Ей тази торта ми стана една от любимите поради няколко причини. Първо, това е торта номер 10. Нали са ми малко и аз все си ги броя. Втората причина е самата тема на тортата. До сега не бях правила подобна торта и ми беше много приятно! Още повече, заради повода... А поводът беше годишнината на двама родители, а Мария е тяхната дъщеря, която се свърза с мен, за да й направя торта, с която да ги изненада. Стана ми изключително мило от жеста, който прави за тях и още повече се амбицирах да измисля нещо наистина оригинално. 
Тя искаше тортата да е шоколадова (рецепта) във формата на сърце, да има сърца и надпис "Честита годишнина! Обичам Ви!". За всичко останало се довери на мен. 
Тук интересното и най-важното е надписът. Щях просто да го изпиша върху тортата, но пък както казах исках нещо различно и интересно. Тогава се сетих да го направя като бележка, излизаща от плик за писмо. Свалих си снимки на писма, разпечатах ги и готово! Смятам, че се получи търсения ефект. Най-готино е, че листчето с надписа може да се изважда и прибира обратно в плика, а накрая и да се изяде.Заложих на класическите цветове за този тип торти - бяло и червено. Една роза, няколко сърца, пликовете и тортата беше готова! Надявам се и вкусът да им хареса, толкова, колкото и външния вид. 
А на родителите и пожелавам любовта никога да не напуска семейството! Имат прекрасна дъщеря!

Сега ви оставям да видите и останалите снимки на тортата.
11 коментара:

 1. Отговори
  1. Надявам се, че успях да оправдая очакванията! Весел празник :)

   Изтриване
  2. Определено не само оправда очакванията, но дори ги и надмина. Много благодаря за вниманието и прецизността, с която изработи тортата за празника на родителите ми. Благодарна съм, че направи изненадата ми да изглежда толкова красиво! :)

   Изтриване
 2. Много е красива и същевременно много нежна, Светле!
  Задобряваш все повече! Браво!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Габи! Във всяка една влагам много любов, желание, търпение... и, когато виждам, че се харесва съм безкрайно щастлива!

   Изтриване
 3. Тази май ми е любима, номер 10 е чудесна! И всички други, разбира се, но тази наистина е специална. Светле, ставаш все по-добра, браво!
  Поздрави! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря за милите думи, Гери!
   Поздрави и хубав уикенд :)))))))

   Изтриване
 4. Чудесна, стилна торта! И много мил жест на девойчето.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Бети! Наистина се е получила страхотна изненада!

   Изтриване
 5. Светле, страшна си, браво, девойко!
  Това с плика и надписа не го разбрах, как точно става - ето - вече почнахме бабите(айде лелите:))да се учим от вас!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ти пък баба, нищо не каза хаха Виж леля е добре! (Кой набор беше между другото?)
   А иначе пликът и надписът са фонданова хартия. Изразваш и готово!

   Изтриване