четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Тортата за снимките



Днес ще ви покажа отново торта с фондан. Поводът обаче не беше рожден ден или друг празник. Беше специално направена за една фотосесия. С мен. Та, днес освен тортата ще видите и мен. Изключително се радвам, че моя торта успя да бъде снимана както си трябва, професионално, за да можете да я видите в целия й блясък. И под блясък не разбирайте буквално, въпреки че след 3 часа извън хладилник на топло фонданът продоби доста блясък, но все пак не ме предаде!








Още след интервюто, което ви показах тук, с фотографа Никола Колев имахме идеята да направим снимки с нещо направено от мен. Два месеца по-късно идеята ни вече е факт. За снимките решихме да направя торта. Първо мислех да е дъми, но пък защо да не е истинска?! Така след снимките можехме и да похапнем. Вкусът не е нещо много различно. Отново кремът е с маскарпоне, бял шоколад и сметана. Този път за блатовете заложих на най-вкусната шоколадова торта на Ирина и смея да твърдя, че се получи много вкусна комбинация!









Декорацията ми отне доста време да я измисля. Нямах никаква представа какво да направя... В последствие ми дойде идеята акцент да бъдат големи червени цветя. Дантела отдолу, цвят - светло бежов и взе, че се получи! Сега се сещам, че можеше и бисквитки да направя. Представям си ги в същите цветове, с дантела, със същите цветя, но в малък размер.... Нищо! За друг повод ще си запазя идеята :)




За малко по-наблюдателните, които може би вече са забелязали, че на някои снимки има малко цвете в долния десен ъгъл, а на други няма ще кажа, че цветето се сваляше. Просто до последно не можех да реша как ми харесва повече и затова просто не го сложих и го взех с мен, за да участва и то в няколко снимки. Така и така си беше направено за тази торта.







Японската торта на Dolce Vita






Тук е моментът да изкажа и благодарностите си към кафе-сладкарница Dolce Vita, които бяха така любезни и ни позволиха да снимаме там с моя торта. 
И в този ред на мисли няма как да не споделя с вас невероятната им японска торта. И другите са страхотни, но аз като фен на шоколада си обичам най-много нея! 
Сега ви оставям да видите още няколко снимки и парче от тяхната торта.




















12 коментара:

  1. Чудесни снимки, прекрасна публикация, страхотна торта и още по-страхотно момиче! Чудесна си, Светле! Много успехи ти пожелавам и за напред!

    ОтговорИзтриване
  2. Светле, попътен вятър ти желая, прекрасна си! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Нежно цвете е сътворило тази изящна торта!Светле,уникална е тортата,толкова свежа,изчистена,кокетна,много ти подхожда!А щом е с този крем и блатове ще е и много вкусна!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря за милите думи, Роси!
      Поздрави и хубав уикенд! :)

      Изтриване
  4. Много нежна е тортичката, а съчетанието на цветовете е безупречно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се влюбих в тази комбинация! Благодаря, Габи :)
      Поздрави! :)

      Изтриване
  5. Поздравления, Светле, за чудесната фотосесия! Само се замислям кое повече ми харесва - тортата или момичето до тортата :))) Май че и двете са прекрасни!
    Браво, момиче хубаво! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Светле...!
    Възхитена съм!
    Много красива и нежна торта, също като теб!
    Много ми е приятно, че те виждам, мило момиче! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Весе! Думите ти много ме радват!
      Поздрави и прегръдки :)

      Изтриване