събота, 21 май 2016 г.

Честит рожден ден на мен!





21 май е! Моят ден! Моят рожден ден!
Тази година бях решила да не си правя торта. Завършвам и държавните зрелостни изпити бяха на 18 и 20 май, заради които нямаше как, пък и след тях изобщо не ми беше до торти. Не мислих да правя, но пък след като се прибрах от втората матура (на 20-и), която мина много добре, настроението ми се завърна и започнах да мисля за рождения ми ден. Реших да си направя някоя малка, лесна тортичка. От онези бързите. Все пак имам рожден ден! Да вмъкна само - ставам на 19. И понеже рожден ден без подаръци си не е рожден ден, сега ще ви кажа за един от тях. Направо не е за вярване, но си нямах нормален миксер! Сигурно ще се запитате как тогава правя всичко това. Вкъщи имаме от онези, които са с пасаторите, с една бъркалка. За някои десерти отбиваше номера, а пък в повечето случаи вземах назаем от баба или от Марти. Но това не можеше да продължава така. 




За вкус избрах шоколадови блатове, крем чийзкейк, бисквитки орео и залях с шоколадов ганаш. Рецепти за блата и заливката ще намерите тук.
Наредих розови цветя от фондан. Розови, защото си бях взела свещи 1 и 9 в розов цвят, които трябваше да седят отгоре. Да, обаче изпуснах 9-ката и тя се счупи. Опитахме да я залепим като я нагреем, но не стана и затова си останах само с единичката. Затова и няма снимки на тортата завършена със свещите...
Хайде сега стискайте палци и за тортата за бала. Пък после ще показвам и снимки :)








12 коментара:

  1. Светле, да си жива и здрава! Попътен вятър ти желая във всичко, а тортата ти е прекрасна! Сигурна съм, че изпитите са минали успешно, а сега ти пожелавам прекрасен бал, който да запомниш само с усмивки. :)
    Поздрави и смело напред!

    П.П. И аз бъркам всичко именно с такъв "миксер" към пасатор. За момента върши работа. ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря много! Относно изпитите, аз доста се бях стресирала и се подготвях и за по-ниски резултати, но като видях, че не е нищо особено и 6 мога да имам. Ще видим.
      И на мен си ми вършеше работа, но като имам да направя 5 блата и кремове и оставам без ръце.
      Поздрави! :)

      Изтриване
  2. Честит рожден ден със закъснение, но от сърце, Светле! Бъди жива и здрава! Пожелавам ти много успехи от тук насетне. Нека същинската част от живота, след завършването - бъде приказка за теб! Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден, Светле!!! Да си жива и здрава! Пжелавам ти да си ужасно щастлива, да си изкараш прекрасно на бала и живота ти да е толкова вкусен и шоколадов колкото тази торта!

    ОтговорИзтриване
  4. Светле, Честит Рожден Ден, макар и на патерица. Пожелавам ти много здраве и сбъднати мечти. Прекрасна торта. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  5. Отново да ти пожелая много здраве, щастие, усмивки, любов и кулинарни творения! Страхотна торта си направила! Честит да ти е и подаръка, със здраве да си го ползваш. :)
    Успешна седмица и стискам палци за отлични резултати от изпитите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Алекс! И аз още си стискам палци и вече губя търпение. Хич не обичам да чакам нещо...

      Изтриване
  6. Светле, честит рожден ден, на патерица!
    Желая ти да си все така прелестна млада дама, много талантлива, много здрава, влюбена, попътен вятър, 19 е прекрасна възраст!

    ОтговорИзтриване