четвъртък, 1 декември 2016 г.

Лалета, рози, шоколад...

Както знаете, напоследък не съм особено активна. Доста ми е трудно всъщност да започна тази публикация. Все съм заета с нещо друго и сладкото хоби остана на мнооого заден план. Да си призная обаче и желание ми липсва... А знаете, че няма ли желание не се получават нещата. Въпреки всичко от време на време откривам своето мъничко вдъхновение и се връщам към този сладък свят. 
Първата торта е правена по рисунка на рожденичката. Желанието беше да има лалета. Червени. И да бъде на 2 етажа. Това успях да направя аз, а рожденичката беше много доволна. 


Следващата торта е една моя много любима. Всъщност, това не е крайния вариант на тортата. Липсват и цифрички. Големи и лилави в ляво от розата.
С мен се свърза майката на рожденичката. Искаше нещо красиво, момичешко, лилаво и с числото 16 отгоре. Нещо, което като го види да каже УАУ! Измислихме дизайна, направих я, дойде деня да я предам, отидох и... бях забравила цифрите! Уточнявайки всичко останало, някак си забравих за най-важното, което трябваше да има тортата. Почувствах се доста разочарована и от части притеснена какво ще правя, защото видях и разочарованието и притеснението от майката. По най-бързия начин се върнах вкъщи, направих ги набързо и 30 минути по-късно бях отново на уреченото място с тортата и едни 16-ки.
Определено такова нещо не ми се беше случвало. Добре, че ситуацията беше поправима. 30 минути по-късно, но все пак накрая всичко искано беше на мястото си!


Следващата е нещо правено много, много пъти. И много шоколадово! Любимата торта с три шоколада. Рецептата ще откриете тук. Единственото различно е декорацията, а пък тя е направена, както се казва с "подръчни материални". Бонбони, шоколад, каквото имате!


И за финал, днес е 1 декември, което означава, че има точно 24 дни до Коледа. Засега не съм замислила нищо специално. Може би, по-скоро надявам се да успея да направя и да ви покажа, ако не друго, то поне няколко бисквитки. Засега още нищо коледно не мога да покажа, освен елхата с едно джудженце пред нея.
И... това беше засега от мен :)


1 коментар:

  1. Светле, отдавай се на желанията и емоциите си, следвай поривите, щом сега не ти се върти около печката - не го прави, ще му дойде времето. Но пък чудесно си се справила с тортите, не се съмнявам, че са и вкусни!
    Да гушнеш джудженцето, така ни липсва нашия котарак, празниците няма да са същите без него...

    ОтговорИзтриване