Гофрети:
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
140 гр. захар
1 ч.ч. пр. мляко
щипка сол
1 ч.л. лимонов сок
125 гр. масло
В купа разбиваме яйцата, захарта и лимоновия сок до побеляване. Разтопяваме маслото в микровълнова и го прибавяме. После млякото и разбъркваме. След тях добавяме брашното, бакпулвера и солта. Разбъркваме до получаването на гладка смес с консистенцията на боза. При нужда се добавя брашно (за сгъстяване) или мляко (за разреждане). Пекат се в гофретник*, една по една до получаването на приятен златист цвят.
Хапват се със шоколад, пудра захар, сладко или с каквото вие обичате. Всякак са вкусни!
* Ако нямате гофретник можете да ги направите на тиган, както се правят американските палачинки.
С удоволствие бих дръпнала най-горната:))
ОтговорИзтриванеПочерпи се, дори с повече от една. ;)
ИзтриванеАз ако се навия да си купя гофретник (а това все някой ден ще се случи), непременно ще пробвам твоята рецепта, супер изглеждат!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесват. Да ти кажа честно аз само тази рецепта използвам и стават супер. :)
ИзтриванеПоздрави :))