понеделник, 15 юни 2015 г.

ЧРД, Пете!


Сигурно се чудите кой е Петето. Казвам ви веднага! Това е моят малък (вече пораснал) братовчед, който днес става на цели 4 годинки!
За него правих тези мъфинчета
Пожелавам му да бъде много щастлив, все така весел и готин и да има най-прекрасното и безгрижно детство изпълнено с весели игри. 



Сега да ви кажа и за тортата. Като вкус отново беше с любимите пандишпанови блатове. Долния етаж беше с бели блатове, а горния с шоколадови. Кремът беше със сладкарска сметана, бял шоколад и заквасена сметана. Крем, който доста се ядосвах с него, защото първоначално беше доста рядък и се наложи да сложа по-малко, защото се разтичаше. Бях доста притеснена, че няма да стегне, че ще се разпадне или пък, че няма да има достатъчно крем в тортата. Впоследствие всичките ми притеснения се оказаха напразни. Кремът стегна добре, тортата беше жива и здрава и кремът изобщо не беше малко! 
Иначе тази торта ми е втора по ред с фондан след моята торта. Като декорация имам още много да се уча, но за сега толкова! Следващият път по-добре, по-следващия още по-добре! 
Като се сетя миналата година каква торта му бях направила... Мисля, че имам все пак напредък :-Д

Сега ви оставям да видите и останалите снимки на тортата.












4 коментара:

  1. Да е жив и здрав малкият рожденик (вече пораснал)! Я каква хубава торта му е приготвила кака - все по-добра ставаш, Светле. :) Нека рожденикът да има най-прекрасното детство и най-обичливите хора около себе си! Пък ти да имаш вдъхновение за все такива вкусни и красиви изяви, с които да радваш близки и приятели.
    Поздрави! :)

    П.П. Мъфините мечета бяха може би първото нещо, което най-силно ме впечатли в твоето местенце. ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери! Веднъж докоснеш ли се до това изкуство искаш все повече и повече торти да правиш! (И не само торти) Силно се надявам в бъдеще да ставам по-добра и по-добра!
      Поздрави! :))

      Изтриване
  2. Браво, Светле!
    Да ви е жив и здрав Петето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Весела!
      Поздрави и хубава седмица!

      Изтриване