четвъртък, 27 август 2015 г.

Ех, тези 18...Поредната торта за осемнадесети рожден ден. Отново за дъщеря на колежка на мама. Всъщност за нея бях правила тази торта. Сега дойде ред да направя и за дъщеря й.
Тортата е изненада от майката на рожденичката. Нямаше никаква конкретна идея и ми даде пълна свобода да правя каквото аз преценя. Показах няколко идеи от интернет и накрая се спряхме на лилав цвят, надпис "Честит рожден ден, Лилия!" и цветя около него. Поръчах надпис за средата на тортата и всичко беше готово. 


До днес... Докато не започнах да оцветявам фондана в лилаво. Все още не съм си набавила всякакви цветове и лилавото ми е от онези обикновените от магазина. Започнах да оцветявам, но колкото и да го месих стоеше на точки. Абе, ужасно! Нямах друг избор и се обадих на мама да измислят някакъв друг цвят. Спряха се на синьо, а аз предложих да го съчетаем с прасковеното от моята торта. Получи се много хубава комбинация!
Най-интересното от всичко обаче беше, че същата нощ аз сънувах, че правя тортата, но не лилава както се бяхме разбрали, а синя... В последствие тортата наистина се оказа синя! Тези торти... през деня правя, вечер ги сънувам ха-ха Че и предварително знам какви ще бъдат.
Рождения ден е утре, но майка й я взе още днес. Хареса я много! Приличала на бижу. Надявам се и рожденичката да я хареса, също толкова много!Както и да е. Рождения ден е утре, но майка й я взе още днес. Хареса я много! Приличала на бижу. Надявам се и рожденичката да я хареса, също толкова много!
4 коментара:

 1. Колко се радвам, че има такива млади хора, които правят страхотни кулинарни неща, ако знаеш! :–) А и фактът, че сме адашки с кулинарни блогове ме радва още повече!
  Браво, Светле! Чудесни торти си приготвила. Имаш талант определено!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти за милите думи, Светле!
   Поздрави! :-)

   Изтриване