четвъртък, 27 август 2015 г.

Ех, тези 18...



Поредната торта за осемнадесети рожден ден. Отново за дъщеря на колежка на мама. Всъщност за нея бях правила тази торта. Сега дойде ред да направя и за дъщеря й.
Тортата е изненада от майката на рожденичката. Нямаше никаква конкретна идея и ми даде пълна свобода да правя каквото аз преценя. Показах няколко идеи от интернет и накрая се спряхме на лилав цвят, надпис "Честит рожден ден, Лилия!" и цветя около него. Поръчах надпис за средата на тортата и всичко беше готово. 






До днес... Докато не започнах да оцветявам фондана в лилаво. Все още не съм си набавила всякакви цветове и лилавото ми е от онези обикновените от магазина. Започнах да оцветявам, но колкото и да го месих стоеше на точки. Абе, ужасно! Нямах друг избор и се обадих на мама да измислят някакъв друг цвят. Спряха се на синьо, а аз предложих да го съчетаем с прасковеното от моята торта. Получи се много хубава комбинация!
Най-интересното от всичко обаче беше, че същата нощ аз сънувах, че правя тортата, но не лилава както се бяхме разбрали, а синя... В последствие тортата наистина се оказа синя! Тези торти... през деня правя, вечер ги сънувам ха-ха Че и предварително знам какви ще бъдат.
Рождения ден е утре, но майка й я взе още днес. Хареса я много! Приличала на бижу. Надявам се и рожденичката да я хареса, също толкова много!











Както и да е. Рождения ден е утре, но майка й я взе още днес. Хареса я много! Приличала на бижу. Надявам се и рожденичката да я хареса, също толкова много!




4 коментара:

  1. Колко се радвам, че има такива млади хора, които правят страхотни кулинарни неща, ако знаеш! :–) А и фактът, че сме адашки с кулинарни блогове ме радва още повече!
    Браво, Светле! Чудесни торти си приготвила. Имаш талант определено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи, Светле!
      Поздрави! :-)

      Изтриване