петък, 20 февруари 2015 г.

Брауни с дулсе де лече



Този десерт едва ли има нужна от представяне. Мисля, че снимките сами говорят. 
Как се роди идеята за това? Ами както знаете обожавам брауни. А за дулсе де лече си мисля от мнооого време, но все не оставаше време да изляза да потърся. Много исках да направя нещо с него и разбира се веднага се сетих за любимото брауни. Разбира се, не съм открила аз топлата вода. В интернет вече имаше доста рецепти, но аз и тук отново не следвах точна рецепта, а по-скоро използвах няколко рецепти иии каквото имаше вкъщи. Комбинацията от шоколадово брауни и карамел се получи доста добре и най-важното всички вкъщи останаха очаровани!



Брауни с дулсе де лече

140 гр. масло
160 гр. шоколад
3 яйца 
200 гр. захар
150 гр. брашно
15-20 гр. какао
1/2 пак. бакпулвер /5 гр./
100-150 гр. дулсе де лече 



 Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете да се охлади, колкото да не е горещо. В купа разбийте яйцата и захарта до получаването на пухкав крем. Добавете шоколадовата смес към яйцата. В друга купа смесете брашното с какаото и бакпулвера и  ги прибавете на части като разбърквате с шпатула.



Покрийте правоъгълна тавичка с хартия за печене. Изсипете цялата смес и отгоре на няколко места сипете от дулсе де лечето. С клечка или вилица наравете няколко завъртулки както се вижда на горната снимка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.





2 коментара:

  1. Страхотен е! Много шоколадов и сочен изглежда.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно такъв е и на вкус - шоколадов и сочен!
      Поздрави и хубав уикенд :)

      Изтриване