вторник, 6 октомври 2015 г.

Брауни бисквитки



Както вече сте видели от снимката - днес ще ви показвам бисквитки! И то не какви да е, a шоколадови. А какво по-шоколадово от брауни?! Е, представям ви брауни бисквитки. 
Още като ги видях при Зори, си казах, че това задължително трябва да се пробва, защото както знаете обичам всичко шоколадово, каково и т.н. Просто нямаше как в блога да не присъстват такъв тип бисквитки. Приготвих ги вчера и в интерес на истината днес са останали единични бройки, които всеки момент ще изчезнат. Така, че .... 
На вкус са също толкова шоколадови и вкусни, колкото и изглеждат! Благодаря още веднъж за страхотната рецепта, Зори! :)
Няма да се бавя повече, ами направо ще ви споделя рецептата, ако случайно сте пропуснали да я видите при нея.




Брауни бисквитки

350 гр. шоколад 
40 гр. масло
2 яйца + 1 жълтък
150 гр. захар
1 с. л. ванилов екстракт
35 гр. брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
щипка сол





На водна баня разтопете 200 гр. от шоколада (аз използвах 1:1 черен и млечен), заедно с маслото, докато сместа стане лъскава и хомогенна. В купа, разбийте яйцата, жълтъка, захарта и ваниловия екстракт до получаването на бял пухкав крем. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете брашнената смес към яйчената, както и охладения разтопен шоколад с маслото. Разбъркайте с лъжица до хомогенна смес. Прибавете остатъка от шоколада, нарязан на парченца. Разбъркайте отново и оставете да стегне за около 15-20 минути.



С помощта на лъжица, направете топчета, наредени на разстояние едно от друго, върху тава, застлана с хартия за печене. Изпечете бисквитите във предварително загрята фурна, за приблизително 10 минути. Оставете ги да се охладят напълно, преди да ги отделите от хартията.








8 коментара:

  1. Страхотни бисквитки и чудесни снимки! Нали позволявате да си открадна една от малкото останали? :) Поздрави от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи! Откраднете си и повече докато има, че после няма да има ха-ха
      Поздрави и хубава вечер и на вас! :)

      Изтриване
  2. Чудни са, Светле! И аз им хвърлих око при Зори, но засега се въздържам, че прекалих миналата седмица със сладките неща, по - точно с парчетата торта. Задължително ще ги пробвам и аз! Снимките ти са супер. Интересно защо при Зори бяха като с резтечен пълнеж, а при теб този ефект липсва?! Да не би да си ги пекла повече време? Мен повече ме впечатли точно това разтеченото количество шоколад :)) Направо ми подейства разтапящо.
    Поздрави и красива сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разтечено беше докато бяха топли още, но ги снимах по-късно и шоколада се беше втвърдил. Като цяло моите изглеждат по-различно, не са такива гладки, може би защото разтопих шоколада в микровълновата и не стана гладка и лъскава смес. Следващия път ще направя всичко както трябва. А и ще използвам само млечен, защото този черен шоколад не ми харесва и това си е.
      Поздрави, Габи ;)

      Изтриване
  3. Изкуших се, няма да си кривя душата! Като си представих шоколадовия им вкус, просто фантастично удоволствие!! Прекрасни са ,Светле!

    ОтговорИзтриване
  4. И Зори и ти,Светле сте се наговорили да ми развалите разтоварващата седмица:))))!
    Прекрасни бисквитки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са прекрасни! Почерпи се. За няколко бисквитки ще си затворим очите :-)

      Изтриване