четвъртък, 21 април 2016 г.

И... отново торти!

Скоро десерти не съм приготвяла, но пък торти имам да показвам. Както знаете, не правя често. Но пък за няма и седмица ми се събраха цели 2. И все на интересни теми, които не съм правила досега (не че като цяло много съм правила де, но хайде)Първата, с която започвам, беше поръчана от Юлияна, за която съм правила тази торта за малкия й син и тази за големия. Този път тортата не беше за децата, нали минаха! Не беше и детска. Беше за нейна приятелка. Поводът мисля, че е ясен - 30-и рожден ден. Изпрати ми модел от интернет, а пък аз направих каквото можах. Разбира се, не е 1:1. Не обичам да ги правя еднакви. В процеса на работата променям доста от нещата, така че да ми харесва на мен и на този, за когото е, разбира се!
Вкусът е шоколадов. Блатовете са от най-вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска, а кремът - разбит шоколадов ганаш в съотношение 3:2 черен и млечен шоколад.
Втората торта правих няколко дни по-късно - вчера. Тя беше за синът на Силвия, която ми писа наскоро. Поводът е рождения му ден.  В началото идеята беше да направя зелената нинджа, но пък знаете проблемите със сертификата и затова се спяхме на торта Майнкрафт , която да си хапнат вкъщи. Като казах Майнкрафт... Бях виждала такива торти, знаех горе-долу за какво става въпрос, но явно не достатъчно докато не я започнах. Започнах в 11 часа и приключих към 17:30. И искам да поясня, че това е само за декорацията. Печенето и сглобяването беше предишния ден, за да стегне 1 нощ в хладилника. Но като цяло беше много приятна за правене тортичка. Всичко вървеше така, както го бях планирала. Вярно - бавничка, но пък приятна!
Вкусът е, мога да кажа, една нова комбинация. Блатовете бяха ванилови, а за крем използвах крема от торта Наполеон (нещо като домашен). Към него прибавих масло, сметана и 1 бял шоколад, за по-голяма стабилност. Получи се много вкусно. Бях забъркала в повече, та остана и за една мини тортичка, която си хапнахме ние. Дори успях да я щракна на бързо преди да е свършила. Та, това е тортата от вътре, без перличките обаче.


Няма коментари:

Публикуване на коментар