четвъртък, 31 март 2016 г.

4 години заедно


Последните седмици така се случи, че не съм правила нищо. Нито торти, нито десерти, нито публикации съответно. Ето, че сега отново съм на линия, за да ви покажа една торта, която е за много любим човек и повод. А именно за годишнината ни с Марти. Цели 4 години! Да уточня датата е 28 март. 
И точно, защото е много специална, още преди повече от месец бях измислила дизайна. Исках да бъде изчистена бяла торта със силуети и тук-там червени сърца или пък рози... Това щях да го измисля в последствие. До тук добре, но 2-3 дни преди датата видях една торта, която имитираше дърво с въженце около него и закачени сърца. Толкова ми хареса, че силуетите ми останаха на заден план. Ден преди 28 се заех за пека, да сглобявам, да декорирам. Знаех си, че трябваше да си оставя повече време. Естествено като почти всяко нещо решено и направено в последния момент, не се получи. Поне не както исках аз. Има куп недостатъци.  Отстрани далеч не прилича на дърво, дори съм го отрязала на криво. Въженцето падаше постоянно, да не говорим, че фонданът, от който го направих се цепеше, късаше и все такива досадни неща. които не искаш да се случват. Бях принудена да забия на няколко места клечици, за да го държат. 
Толкова за външния вид. Спирам, не че не мога още недостатъци да изреждам :) Най-важното е, че беше много вкусна и спокойно си хапнахме не по 1, не по 2, ами по цели 3 парчета! 
Блатовете бяха шоколадови, кремът също. И в него бисквитки орео за разкош! 
Рецептата тук

Реших да го изненадам, а не просто ей така да му дам тортата. Взех една от кутиите за торти и успях да я направя по-малък размер. Вързах една червена панделка. Трябваше кутията да бъде опакована, но с балоните и другите неща забравих да купя хартия. Нищо - и така се получи добре. Надписах картичка, която прикрепих към импровизирания подарък, а за всеки балон завързах по едно листче, изписвайки Честита годишнина, мило! Обичам те! 5 думички за 5 балона. 


4 коментара:

 1. Много красива и вкусна изненада си направила за своето момче, Светле!
  Поздравявам те за развитието и все по - красивите неща, които твориш.
  Прекрасни пролетни дни ви желая и още поне 100 години любов!

  ОтговорИзтриване
 2. Чудесна торта, Светле!
  Много любов и незабравими моменти ви пожелавам!

  ОтговорИзтриване
 3. Много сладки и красиви години ви пожелавам, Светле, обградени с много обич и любов!
  Прекрасна торта! Поздравления! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Светле, явно сме от една порода, и аз си падам по този вид изненади:)
  Желая ти от сърце тази голяма любов да бъде вечна, не вярвай на тези, които ти казват, че не съществува, лъжа е! Истината обаче е, че любовта има нужда да бъде всеки ден градена, пазена, обгрижвана - търпеливо, ненатрапчиво, внимателно...Прекрасни млади хора сте и двамата с Марти, пазете това, което имате - нямате си представа колко е ценно!
  Тортата ти е чудесна - семпла и вкусна!

  ОтговорИзтриване