понеделник, 12 февруари 2018 г.

Сладки идеи за Свети Валентин

Ако сте от онази част от хората, които празнуват празника на влюбените, то тази публикация би ви харесала. Съгласна съм, че не трябва да е нужен празник, за да показваме любовта си един към друг, но пък този ден внася една празничност в ежедневието, така че защо не?!
С годините повечето романтични подаръци и идеи се изчерпват. Затова се налага да прибегнем до нещо, което винаги ще е актуално или нещо, което да прибавим към вече измисления подарък. Нещо сладко за хапване, разбира се!
Подготвила съм ви няколко идеи, които съм правила през годините, а също така и любимото брауни с бисквитки орео, преобразено за празника.
➢  Мъфини червено кадифе. Много вкусни мъфини, които допринасят за настроението с цвета си. Рецептата можете да откриете тук. Освен това можете да направите рецептата и като торта.


➢  Отново червено кадифе, но този път под формата на сладки. С тях участвах във втория брой на електронното кулинарно списание SO into FOOD от февруари 2016 г. Можете да го разгледате тук. Рецептата вижте в списанието или тук в блога.



➢  За малко по-смелите предлагам и бисквитки, декорирани с роял айсинг или фондан


➢  Чудих се дали да включа и една торта, но пък тя толкова се вписва за повода, че нямаше как. Та, ето я и нея. Торта със сърца и рози. Можете да я направите по ваш вкус и с вашата любима рецепта. Трябва ви само форма за печене във формата на сърце и фондан за декорацията. А във интернет пространството има много клипове и статии с подробни и много добри обяснения как да облечете торта. Ако ви се струва прекалено сложно, то преминете към следващото ми предложение. То е най-лесно и най-любимо.



➢  Като за финал и след малко по-сложните декорации ви предлагам любимото ми Брауни с Орео, което приготвих за тазгодишния празник. Преобразих го с малко течен шоколад и сервирах изрязано във формата на сърца. Много лесно, но пък ефектно. Рецептата ще откриете тук.


Най-важното от всичко е да е приготвено с любов!
Вие избрахте ли подаръци на половинките си? 
А ще включите ли нещо сладко, с което да се почерпите?


2 коментара: