неделя, 3 май 2015 г.

Гофрети



Здравейте на всички! От доста време не съм публикувала нищо, но пък за това днес се завръщам с едно много вкусно предложение. Гофрети! Рецептата я имам още мноооого преди да направя блога. Прави се лесно и за това доста често я приготвям, но не знам защо все не ги снимам, за да ви ги покажа. Е, най-накрая дойде и техния ред:




Гофрети:

250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
140 гр. захар
1 ч.ч. пр. мляко
щипка сол
1 ч.л. лимонов сок
125 гр. масло


В купа разбиваме яйцата, захарта и лимоновия сок до побеляване. Разтопяваме маслото в микровълнова и го прибавяме. После млякото и разбъркваме. След тях добавяме брашното, бакпулвера и солта. Разбъркваме до получаването на гладка смес с консистенцията на боза. При нужда се добавя брашно (за сгъстяване) или мляко (за разреждане). Пекат се в гофретник*, една по една до получаването на приятен златист цвят. 
Хапват се със шоколад, пудра захар, сладко или с каквото вие обичате. Всякак са вкусни!

* Ако нямате гофретник можете да ги направите на тиган, както се правят американските палачинки.





4 коментара:

  1. С удоволствие бих дръпнала най-горната:))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ако се навия да си купя гофретник (а това все някой ден ще се случи), непременно ще пробвам твоята рецепта, супер изглеждат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесват. Да ти кажа честно аз само тази рецепта използвам и стават супер. :)
      Поздрави :))

      Изтриване