понеделник, 13 юни 2016 г.

Детелинка, гола торта и Маккуин






 Доста бързо се реших и се захванах с тази публикация, в която ще ви покажа последните ми торти. И макар да нямат нищо общо помежду си, реших да ги събера в тази публикация и да ви ги покажа всичките накуп, защото нямам търпение!!! И трите са ми някак специални. Ама то всъщност като се замисля всичките са ми специални.
Започвам по хронологичен ред  с първата торта, която приготвих за първия рожден ден на малкия герой Радмила! С майка й се свързах чрез моята леля, с която се познават. Още щом ми се обади и ми разказа за тях, веднага се съгласих :) Без излишни приказки ви оставям да я видите.






Следващата торта е отново за първи рожден ден, но този път за чаровната Филипа. С майка й от доста време обмисляхме дизайна, но пък сертификата малко ни обърка плановете. Въпреки това не се отказахме и направихме по-малка торта, с която да се почерпят вкъщи. Тортата, както се вижда от снимките, е "гола" торта с плодове и сладурски малки цветчета, които майка й ми даде. Смятам, че се получи доста добре :) Истинско шоколадово-плодово изкушение!








И последната, но не на последно място. Че може ли да бъде последна... Тортата, с която се ядосвах толкова, колкото не съм с всички торти до сега взети заедно! Като за начало поръчката се появи няколко дни преди датата. Първоначално мислех да я откажа, защото имах доста работа тези дни, но аз съм си такава - трудно отказвам... И така няколко дни преди това и с предстоящи събота и неделя, в които куриерските фирми не работят, се захванах да поръчвам фондан, подложки, играчки... Разбира се с почти всичко срещнах трудности. Два дни преди денят на предаването се захванах да направя по дребните елементи за тортата, които трябваше да изсъхнат, а и да не ме бавят в деня на декорирането. След около 3 часа работа (вярно, на пръв поглед не изглежда сложно, но пък си е много бавно и пипкаво) Та, казвах, след около 3 часа работа, вече приключих и остана единствено да си почистя и подредя. Марти беше при мен и се включи, за да оправим по-бързо. И тук дойде ужаса. Обръщам се и гледам всичко на земята. Същите кактуси, камъни, облаци, знаци и конуси, с които си играх цял следобяд! Мисля, че не е нужно да описвам себе си в този момент... Можете да си представите! Успяхме да спасим само конусите, които за щастие не паднаха на земята. Всичко друго се наложи да го правя наново. Добре, че Марти ми помогна и ги направихме по-бързо. Оказа се, че го бива с фондана, Така ще е при такива екстремни ситуации. И, за да бъде пълна драмата около тази торта деня преди да трябва да я предам, количките, които поръчах не се оказаха това, което очаквах. Разочарованието (и отчаянието) беше пълно! На помощ се притече лелята на Марти, с две гумени колички. Да, тези колички са гумени! Но са ужасно сладурски! И много по-добре се връзват от онези другите, с които моят братовчед ще има честа да си играе, защото за торта не стават!!! И освен всичко това да добавя и това, че беше много горещо, когато я обличах и беше невъзможно каквото и да искам да направя. Залепях декорациите без нищо. Представете си колко "изпотена" е била. На помощ този път дойте климатикът. Вярно, беше ми доста студено, но пък важното е, че най-накрая я завърших!!! А и съм доволна от резултата!








2 коментара:

  1. Чудесни са и трите торти, Светле! Ама направо прекрасни! :) А пък третата толкова добре си я изпипала, всеки детайл е страхотен. И аз така като веднъж като правих една торта с много елементи, всичко ми вървеше наопаки и направо ми идеше да се откажа. Но от такива трудни ситуации виж какви красоти като твоята излизат!
    Слънчева и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни...фаворит ми е голата:)

    ОтговорИзтриване