четвъртък, 31 юли 2014 г.

Как започна всичко - шоколадови мъфини

снимки - 11.10.2015



Всичко започна преди няколко месеца, когато заедно с моя приятел направихме първите си мъфини. От момента, в който ги опитахме всички се влюбихме в тази рецепта.


 Правим ги с повод или без, с глазура или просто ги изяждаме докато са още топли. Стават много пухкави и са хубави дори след дни. Което, обаче рядко се случва, защото свършват за секунди! 


Шоколадови мъфини

2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч. ч. хладка вода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/4 каф.л. сода
200 гр. течен шоколад (аз използвам NuCrema)





Разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото и хладката вода. След това на веднъж добавете брашното, бакпулвера и содата, която гасим в няколко капки оцет. Цялата смес се разбърква хубаво и накрая се добавя течния шоколад (на стайна температура)
Печем на 180 градуса за приблизително 15 мин.










2 коментара:

  1. Леле, моят човек ако ги види, няма да имам мира, Светле. Ако може във всичко сладко да има шоколад, ще е най-щастлив. :)
    Чудесни са ви мъфините, чудесни!
    Поздрави и хубав ден. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери! Ами щом и вие сте такива шокохолици, вземи му забъркай едни на човека, ако пък не - почерпете се от нашите!
      Поздрави най-сърдечни :)

      Изтриване