четвъртък, 31 юли 2014 г.

Ванилия и бял шоколад

снимки - 11.10.2015




Ванилови мъфини

2 яйца
1 i 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч. ч. хладка вода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулр
1 пак. ванилова захар
1/4 к.л. сода




Разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото и хладката вода. След това на веднъж добавете брашното, бакпулвера, ваниловата захар и содата, която гасим в няколко капки оцет. Цялата смес се разбърква хубаво. Пекат се на 180 градуса за около 15 мин.






Бял шоколадов ганаш

200 мл. сладкарска сметана
200 гр. бял шоколад


На котлона се загрява сметаната и в нея се разтапя шоколада. Бърка се непрекъснато. Охлажда се на стайна температура и после в хладилник (аз го слагам за малко във фризера, за да стане по-бързо).След като се изстуди напълно се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. 

Втори вариант: Сметаната се разбива до пухкав крем. Шоколада се разтапя на водна баня или в микровълнова на ниска степен. Оставя се да се охлади (за да не се пресече със студената сметана) и се прибавя към сметаната.





Няма коментари:

Публикуване на коментар