неделя, 14 февруари 2016 г.

Червено кадифе /За любовта в... шоколада/



В навечерието на празника на влюбените и Трифон Зарезан (кой каквото си избере :) ) искам да ви покажа една рецепта за невероятно вкусни сладки червено кадифе, с които имах удоволствието да участвам във втория брой на първото кулинарно блогoсписание на български език SOintoFOOD. Когато получих покана от Мария бях изключително щастлива, но и в същото време се притеснявах какво точно да направя и дали изобщо ще се справя. Условията бяха да бъде нещо с шоколад или вино, нещо като за 14 февруари. От доста време исках да направя сладки "Червено кадифе". Като се замисля... минала година по това време ви показах мъфини "червено кадифе". Ами много ми е валентинско всичко червено. Друг е въпросът, че моите сладки далеч не изглеждат червени. Нищо. Уверявам ви, че на вкус са божествени! Няма да се бавя с празни приказки, ами ще ви дам рецептата, ако все пак още не сте я видели в списанието.




Сладки "Червено кадифе" 

1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
80 гр. масло на стайна температура
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. бяла захар
1 яйце
1 с.л. пр. мляко
2 ванилии
червена боя 

За крема: 
125 гр. крема сирене
100 мл. сладкарска сметана
пудра захар на вкус

За шок. заливка:
50 гр. шоколад
20 мл.сметана


В купа смесваме брашното, какаото, содата и солта и разбъркваме. В друга купа разбиваме маслото. Към него добавяме двата вида захар. Разбъркваме. Прибавяме яйцето и отново разбъркваме. После млякото с ванилията и боята. Прибавяме и сухите съставки и разбъркваме. Оставяме тестото в хладилник за около половин час. С ръцете оформяме топчета и ги нареждаме в тава застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 11-13 мин.  Когато са готови, изваждаме тавата и докато са още горещи правим малка вдлъбнатина, в която да сложим крема 


За крема: разбиваме сметаната на сняг и прибавяме крема сиренето.  После и захарта. Пълним в пош и шприцоваме върху сладките. 

За шок. заливка: Загряваме сметаната и в нея разтопяваме начупения шоколад. Пълним в друг пош и правим линийки върху сладките. Отгоре може да поръсим с малко кафява захар.




И още нещо в духа на утрешния празник - декорирани бисквитки. Естествено - шоколадови.
Едните са с фондан, а другите с роял айсинг. И двете комплектчета са поръчани от две млади дами за техните половинки. Едната е Мария, за която правих тази торта, а другата както се вижда от бисквитките - Виктория. Надявам се, че изненадата ще им хареса. Първо визуално и после на вкус :)









Като за финал искам да благодаря на Мария и Гери за възможността да бъда част от втория брой на SOintoFOOD. Както и предния път, списанието е безупречно!
Поздравления за труда, момичета! :)





8 коментара:

  1. Чудесни бисквитки! Видях ги в списанието и като голям фен на Червеното Кадифе много им се зарадвах. :) Поздравления за участието!
    А Св. Валентинските бисквитки също са прекрасни, сигурна съм, че много са зарадвали двойките и са направили празника им по-красив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Алекс! Много съм щастлива, че имах възможност да бъда част от този брой! :) Надявам се и бисквитките да са зарадвали двойките :)

      Изтриване
  2. Поздравявам те за участието, великолепни бисквитки- всичките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много, Кате! За мен беше истинско удоволствие и предизвикателство да участвам.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Чудесни са всичките ти сладки, Светле, браво!
    Желая ти щастие с красивото ти момче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Весе!
      Поздрави и прегръдка! :)

      Изтриване
  4. Сладките са много нежни и топящи,личи си,Светле,а пък декорираните бисквитки са като бижута,невероятни са!Честито представяне в най-красивото кулинарно списание!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна, че това е най-красивото кулинарно списание! Благодаря за милите думи, Роси! Поздрави!

      Изтриване