сряда, 2 септември 2015 г.

Панакота с лимончело меден сос и малини




Със забавянето на тази публикация вече прекалих. Панакотата я правих преди има- няма 1 месец, но все не се получаваше публикацията. Първо имах проблем с картата на фотоапарата, после загубих картата или поне така си мислех. И понеже имам не една, ами 2 карти, Марти беше донесъл и неговата и хаоса стана пълен. С 3 карти не знаех кои снимки къде са. И с лаптопа стана нещо и не искаше да отваря картите.... Абе нямам думи.

И така панакотата я бях отписала с мисълта, че съм изтрила снимките. До днес, когато се оказа, че Марти ми ги е бил качил отдавна на лаптопа.

Както казах панакотата я правих отдавна. Поводът беше наградата, която получих от Сладката къща :
И т.к. в нея имаше аромат лимончело, исках да направя нещо с него. Спрях се на панакота. Десерт, който не бях правила до сега.






Панакота с лимончело меден сос и малини
/Източник: goodfood.bg/

300 мл сметана
300 мл прясно мляко
150 гр. захар
1 ванилия
1 желатин
2 лимона
2 портокала
2 с.л. мед
аромат лимончело
малини





Сложете на котлона да заврат млякото, сметаната и захарта за около 4-5 минути. Добавете ванилията и аромата и оставете да изстине на стайна температура.
Желатина разтворете според указанията на опаковката и го добавете към сместа. Разпределете я в подходящи предварително намокрени купички и оставете да се стегнат в хладилник за няколко часа.
За соса - Кипнете сока от портокала и лимона заедно с меда и го оставете на тих огън, докато се получи гъст сос. На мен не ми се получи особено гъст, но пак става.
Обърнете купичките върху чиния, залейте със соса и украсете с малините.
При разклащане десертът трябва да бъде като желе.






2 коментара:

  1. Добре че все пак сте намерили снимките, защото са толкова вкусни и с такъв хубав десерт! Случват се иначе и такива неща, Светле, не се ядосвай... ;)
    Честито за подаръка и хубав ден. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ядосвах се, защото тъкмо бях решила да направя нещо по-интересно, а и да използвам част от подаръка и точно тези снимки изгубих. Няма нищо. Важното е, че ги намерихме ха-ха
      Хубав ден и на теб, Гери. :)

      Изтриване