събота, 26 септември 2015 г.

За интервютата + солени кексчета



В днешната публикация ще ви покажа интервюто в онлайн списанието CreativU (имащо за цел да популяризира не толкова известните талантливи хора в България), което може би вече сте видели чрез фейсбук страницата на блога.


ЗА МЕЧТАТА…

„...Да имам блог се превърна в моя голяма мечта. Да съществува местенце, в което да споделям  своите неща и с помощта на което  да контактувам с виртуални приятели, чиито интереси са сходни с моите, е наистина чудесно!...



КАК РЕАГИРАТ ЧИТАТЕЛИТЕ?

„...Постепенно започнах да получавам запитвания за поръчки на торти, за бисквитки, за кексчета… Не беше планирано, но когато виждаш как това, което си направил със собствените си ръце, доставя такова удоволствие и радост на хората, няма как да кажеш „не“... 


А НА ЧИТАТЕЛИТЕ ВИ БИХ КАЗАЛА...

"...НИКОГА ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕЩО, ЗАЩОТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ! НИЩО И НИКОЙ НЕ Е ПЕРФЕКТЕН, НО НАЛИ ИМЕННО В ТОЗИ ФАКТ СЕ КРИЕ КРАСОТАТА НА ИЗКУСТВОТО - В НЕСЪВЪРШЕНОТО И РАЗЛИЧНОТО!"


Цялото интервю можете да прочетете - ТУК
Интересното в случая беше интереса към мен и блога, който предизвика това интервю. В деня след публикуването му местният вестник "Пазаджишка Марица" , благодарение на талантливия фотограф Никола Колев, се свързаха с мен, за да ме поканят в редакцията и да разкажа за мен, за блога, за тортите. Още на следващия ден (петък 25.09) интервюто, което направихме беше във вестника. 
До няколко дни чакам да го получа и в електронен вариант и обещавам да го покажа в блога! В общи линии разказвам как и кога се запалих по сладкарството, как се е родил блога, какви са бъдещите ми планове и други подобни въпроси. Интервюто носи заглавието "Самоука сладкарка надминава професионалисти", което за мен е доста пресилено, защото докато стигна професионалистите още вода има да изтече, пък и да ги надмина... едва ли ще успея. 


Ето и интервюто, което обещах да ви покажа :)


И понеже в интервюто във вестника ме питаха дали приготвям и солени вкусотийки, реших с днешната публикация да ви покажа и едни страхотни солени кексчета със сирене. Рецептата е от мама, която я приготвя в голяма тава, но аз реших да изпека тестото във формички за мъфини. Смятам, че успях да се доближа до нейния вкус. Надявам се.
Рецептата е изключително лесна и се приготвя с продукти, които всеки има вкъщи.




Солени кексчета със сирене
Източник: мама :)

4 яйца
1 ч.ч. кис. мляко
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч. л. сода
1 бакпулвер
сирене - според вкуса (около 200гр.)





В купа разбиваме с миксер яйцата, киселото мляко и олиото. Добавяме брашното, в което сме сложили солта,захарта,содата и бакпулвера и разбъркваме отново. Натрошаваме сиренето и го добавяме към тестото като разбъркваме с вилица или шпатула (не с миксер!) Разпределяме във формичките и печем на 180 градуса в загрята фурна. Можете да го изпечете и в голяма тава, като времето за печене ще се увеличи. Готовността проверявайте с дървена клечка.






10 коментара:

  1. Не Ви ли залепват солените мъфини за хартиените чашки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, по-трудно се отделя кексчето.

      Изтриване
    2. А ако се ползват силиконови чашки не е ли по-лесно?

      Изтриване
    3. Не съм ползвала, но ако се намазнят добре мисля, че ще стане. :-)

      Изтриване
  2. Браво, Светле! Много се радвам на талантливи млади хора!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубавава новина, Светле! Пожелавам ти още много подобни изяви!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано, Габи! Аз пък си пожелавам повече поводи за тортички и бисквитки и доволни читатели, а пък тези изяви само допринасят за това :-)

      Изтриване
  4. Прекрасни кексчета и отново браво за интервюто, Светле!
    В силиконови формички е важно само първото намазване с масло, после няма нужда. Ама и с хартиени чашки не бих върнала един от тези мъфини :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Зори! Почерпи се. Аз нямам силиконови, все си пека в тавичка и хартиени и съм доволна.
      Поздрави! :)

      Изтриване