Въпросните пандишпанови блатове стават много пухкави и ги предпочитам пред всички други.
Продукти за блатовете:
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
1 бакпулвер
За между блатовете:
300 мл. сметана.
300 гр. млечен шоколад
Заливка:
200 мл.сметана
350-400 гр. млечен шоколад
За блатовете:
Разделете яйцата в две купи на белтъци и жълтъци. При белтъците изсипете 1 ч. захар и бъркайте, докато станат на сняг. При жълтъците изсипете 1/2 ч. захар. и разбъркайте дъбре. Съберете в обща купа, като разбъркате внимателно с шпатула. Добавете брашното, какаото и бакпулвера отново разбъркайте внимателно, за да не спадне обема на белтъците.
Ние пекохме в тава с диаметър 22см. и разрязахме на 3 части. Печете на 180 градуса, като времето варира, в зависимост от големината на формата, в която печете. Преди да се извади, проверете с клечка, за да сте сигурни, че е изпечен.
За между блатовете:
Сложете сметаната на котлона, за да се загрее и разтопете шоколада в нея. Бъркайте до хомогенност и оставете да се охлади на стайна температура, след което приберете в хладилник за около 2 часа до пълното му охлаждане. Когато е готов го разбийте с миксер до пухквав крем.
Заливка:
С нея процедираме по същия начин, но не я разбиваме с миксер, а я оставяме течна.
За сглобяването на тортата ще ви е нужен тортен ринг, в който да поставите първия блат. Аз го сиропирах със захарен сироп. След него следва крем, после пак блат, сироп и крем и така стигаме до последния трети блат, който само сиропирайте. Тортата приберете в хладилник за около 3 часа, след което я извадете, махнете ринга, залейте с течния ганаш и пак я приберете в хладилник.
От тази, торта трябва да се режат мноооооого малки парчета, защото е много много шоколадова и рискувате да се пристрастите към нея!☺ Определно ми стана фаворит!
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар