Бишкотена торта с нутела
1 пак. бишкоти- 400 гр.
1 пак. бишкоти- 400 гр.
400 гр. заквасена сметана
400 гр. нутела
300-400 мл. прясно мляко
орехи за поръсване
В дълбока купа разбивате заквасената сметана и шоколада.В правоъгълна тавичка нареждате един ред бишкоти, като всяка една от тях се потапя в прясното мляко, но за кратко, защото много бързо поемат.
Върху тях изсипвате крем, после пак бишкоти и завършвате с крем, върху който поръсвате смлени бишкоти и орехи. След като е готова я прибирате в хладилник. Колкото повече е стегнала, толкова е по-хубава!
*За тези продукти по принцип използвам тава с размери приблизително 25х40 см.
Този път я направих в по-малка - 20х30 см. като ми останаха бишкоти, а кремът го сложих целия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар