За мама тази година нямаше торта, но пък имаше букет от любимите и шоколадови мъфини с шоколадов ганаш!
Само една снимка е и на нея не изглежда, както изглеждаше в действителност. Не се вижда всичко, но разполагах само с телефон с който да снимам. |
За следващия ден пък приготвих торта, която от доста време си бях харесала в блога lussi`s world of artcraft. Директно ви давам рецептата: (с леки промени)
Торта "Фереро Роше"
За блатовете:
5 яйца
10 с.л. захар
3 с.л. какао
4 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер (равни)
200 гр. смлени лешници
В купа разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете какаото брашното и бакпулвера. Разбъркайте и накрая изсипете смлените предварително лешници. Честно казано не засякох колко време пекох, но беше около 30 мин. Най-добре проверявайте с клечка.
За крема:
200 гр. меко масло
200 гр. шоколад (100гр. млечен и 100 гр. черен)
5 с.л. Нутела
14 малки вафлички с лешников крем
На водна баня разтопете шоколада и го оставете да се охлади леко. В купа разбийте маслото и постепенно добавете шоколада, като внимавате да не разтопи маслото. Към тях добавете и течния шоколад. Разбъркайте и добавете начупените вафлички. Разбъркайте всичко до хомогенност.
Пекох в тава с диаметър 20 см, получи ми се малък блат, който успях да разрежа на 3. Започнах сглобавянето: блат, крем, блат, крем, за да увелича височината наредих 1 тънък ред от вафлички разрязани на половина, крем, последния блат и най-отгоре завърших с крем. Измазах я и отстрани и поръсих с малко от лешниците, които си бях отделила.
Няма коментари:
Публикуване на коментар